Balkabağım benim:)

20 Haziran 2011 Pazartesi

ateşlendik ama çok şükür çabuk atlattık-ATOPİK DERMATİT

(4 haziran, ofsayt vermeden güzel bir nü çalışması olmuş:)) hastayım senin o parmağını ağzına koyuşuna, oyyyyyyyy..)

15 Haziran Çarşamba gününü perşembeye bağlayan gece Barış her zamanki gibi çok sık aralıklarla uyandı ve ben her seferinde emzirmemek için uğraşmama rağmen yenik düştüm. Sabaha karşı hissettim, biraz ateşi vardı. Sabah kalktığımızda da ölçtüm 37,4'tü. Bakıcıya emanet edip çıkacağımdan öğlen arası gelene kadar ateşi kontrol altında tutalım diye Calpol verdik. Keyfi yerinde ama iştahsızdı. Gerçi sürekli iştahsız ama. Öğlen geldiğimde ateşi 37,9'a çıkmıştı ve burnu akmaya başlamıştı.

Yine Calpol verdim, ince giydirdim, akşama da erkenden çıkıp eve geldim ben yokken de halası ve babannesi ateşini sürekli kontrol ediyorlardı merak etme 37,5 fazla ateşi yok dediler. Ben eve geldiğimde uyuyordu. Uyandığında bir baktım ateşi olmuş 38,8, hemen suya soktum. Baktım geçmiyor, doktorumuz söylemişti yarım ölçek İbufen verdim. 1 saat içinde ateşi düştü. O gece burun akması dışında şikayeti olmadı, bütün gece aralıklarla ateşini ölçtüm. Neyse ki bir daha çıkmadı. Cuma günü de erkenden olan duruşmamı halledip eve gittim, 3 saate yakın yanındaydım. Çok şükür ateşi bir daha çıkmadı. Burun akıntısı da iki-üç gün sürdü.

Akşamına Murat hocaya gittik. Aslında gitme sebebimiz Barış'ın kollarında olan atopik dermatit içindi. Barış doğduğunda kollarının üstünde ve yanaklarında(kulaklarının önünde olan kısımda) pullanmalar vardı. Güvenin doktoruna götürüyorduk ilk zamanlar. Bize hemen kortizonlu krem kullandırmıştı. Şimdi düşündükçe çok kızıyorum, hem o doktora hem kendime. Neyse Murat hocaya 4,5aylıktan itibaren gitmeye başladığımızda hoca bunun atopik dermatit olduğunu, ailede cilt hassasiyeti olan birilerinin olup olmadığını sormuştu, biz de Fatih'in cilt hassasiyetinin olduğunu söylemiştik. O zaman Murat hoca bize " bunun için yapılacak birşeyin olmadığını, zamanla kaybolacağını, bu bölgenin sürekli nemli tutulması gerektiğini söyledi." Ama son zamanlarda özellikle son 1 aydır Barış kolunu kaşımaya başladı. Ama ne kaşıma, resmen kanatırcasına.. Geceleri uykuda bile kaşımaya başladı. Pijamasının üstünden de. Üzerini değiştiremez olduk. Hooppp direk kolunu yakalayıp kaşımak istiyordu. Yaz da geliyor nasıl kısa kollu giydireceğim diye endişe ediyordum. Hatta tatile gittiğimizde kısa kollu giydiremedim, resmen tik olmuştu Barış'ta kolu görünce kaşıyordu.

Bunları hocaya anlatınca alerji testi yapalım dedi. 4 Haziranda alerji testi yapıldı. Çikolataya, köpek tüyüne ve kavak polenine alerjisi çıktı. Gerçi tek artı çıktı tüm sonuçlar, hemşire alerji değil duyarlılığı var demişti. Ama hoca bebek olduğu için üç artı çıkmasına gerek yok bu da alerji demektir dedi. Krem verdi (Fenitsil jel) bunu kullanın 2 gün, geçmezse 5 gün Atarax şurup kullanın dedi. (günde üç kere 1 tatlı kaşığı) Geçmezse sonrasında tekrar göreyim, o zaman kortizonlu krem kullanırız dedi.

Kremi kullandık, geçmeyince Atarax şurubu kullandık. Atarax kullanmaya başlayacağımız gün çok komikti. Halamız doktor olduğundan bu şurup Barış'ı sabaha kadar uyutur, uyanmazsa arada kaldırın emzirin falan dedi. Biz tabi Fatih'le çok acayibiz , Barış hiç uyumaz, alışık değiliz ya uyursa falan, aaa yoksa biz de mi uyuyacağız diye bi heyecanlandık, bi garip olduk. Besmele çekerek içirdik şurubu..Çok komikti halimiz.. Saat 21.00, bir saat oldu Barış kalkmaz, iki oldu, aman allahım bu da ne.. neyse 3. saatin sonunda kalktı.. dedik ki hep böyle olacak. Ama Atarax falan fayda etmedi Barış'ın uykusuzluğuna sabaha kadar periyodik kalkmalarına devam etti. Sonraki akşam şurubu verdik 45 dakika sonra kalktı. Biz de dedik ki, "peeessssss atarax matarax işlemez bizim oğlana" Zaten de öyle oldu.

Doktora cuma günü gidecektik atopik dermatit için, ateşlenmede üstüne geldi. Doktorumuz hafif viral bişey önemli değil, kulağında da biraz kızarıklık var ama endişelenmeyin, dişleri de çok kabarmış, o da ateş yapar dedi. Ateşlenince burnunun gözünün altına doğru olan alanında döküntüler olmuştu, bu da ateşten ve dişten dedi. Kolundaki de kurumuş bize göre, ama hoca geçmemiş dedi ve kortizonlu bir krem verdi. Henüz onu kullanmadım. Çünkü hoca daha önce atopik dermatit için yazın geçebilir demişti. Biraz bekleyeceğim. Dediği çıkarsa 2-2,5 yaşa tamamen geçecekmiş. İnşallah.


1 yorum:

  1. merhabalar ,
    6 aylık bir bebeğim var ve iki kolunda da atopik dermatit var ara ara artıp azalıyor ,internetten bunlarla ilgili bir şeyler araştırırken yazınızla karşılaştım da merak ettiğim ve sormak istediğim bir şey var doktorumuz 2 yaş civarında hastaların %90 nında iyileşme olur dedi ama şu anki durumda bu bana bir hayal gibi geliyor Gerçekten tamamen geçebilir mi yani sizin oğlunuz muhtemelen şimdi 2 yaşını geçmiştir bu rahatsızlığı atlattı mı tamamen ? sürekli içim içimi yiyor düşünmekten kendimi alamıyorum bana bir cevap verirsiniz çok minnettar olurum şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil