Balkabağım benim:)

31 Temmuz 2012 Salı

kocaman kocaman laflar...arabada şarkılar:)



Bugün bana diyor ki, çalışmayan DVD'nin orasına burasına basarken..."Anne yanlış yere bastın, orası diil,Arabalar ordaa diil..." pess dedim..

Tabaktaki diğer kaşığı gösterip "anne bununla sen ye, ben bununla yiycem"

"Anne ben soğuk su istiyorum, dolaptan üstüne soğuk su koy"

Angry birds oynarken, "anneee yine atamadiikkk, bi daha atalimm, anne yanlış yere attiikkk" bi de sonu i ile attik:)

Durup dururken "Anneeeee, seni seviyoommm" deyip bacağıma sarılması yok mu, herşeye bedel...

Barış 19 Mayıs'ta hastaneye yattığında çoğu kelimeyi kullanıyordu ama azar azar cümle kuruyordu. Hastanede kaldığımız sürede ve evde birlikte geçirdiğimiz 9 gün içinde inanılmaz ilerletme kaydetti ve sonrasında her yeni gün yeni şeyler. Şimdi şu iki ay içinde dili inanılmaz açıldı.  2,5 yaşına girmesine 5 gün kala artık herşeyi konuşur oldu.

Geçen hafta abim gelmişti bize. Çantasını almış vermiyor. "benim de benim" başka bişey demiyor. Abim oğlum ver diyor. "vermem, okula ditcem" diyor. dedim pessss... serpil öğretmiş demekki...

Bir de resmen soru soruyor. Babası akşam yüzmeye gidiyor mesela. Bana dönüp "anne, baba yerde?" ama resmen soru şeklinde..

Şarkı söylüyor arabada:)))) öyle şeker kiii....favorimiz Zakkum'un Ahtapotlar ve Burcu Güneş-Eflatun'un Çıkmaz Sokaklar şarkısı... Arabada radyoyu kapatsak hemen "baba şarkıyı aç, dinliiiiceeem" diyor.. Şarkı söyle mesela.. "azar azar gözlerini kapat".bizimkisi "kaapattt" diyor.."usul usul ellerini uzat"  bizimkisi "uzaaatttt" deyip hep şarkının son kısımlarını söylüyor, aslında diğerlerini de söyleme gayreti var ama..ve şarkının neresinde ne geleceğini biliyor...

Ahtapotlar şarkısının videosu da yukarıda:)) ÇİYKİN OLALİMMM...(radyoyu açınca, anne çiykin olalim diyor :)

4 yorum:

  1. maşallah canım benim

    valla canavar gibiler, Kuzey'de bize " ben büyüdüm büyüdüm adam oldum " deyince bizde pes demiştik :)))

    Bu sabahta arabaya bindirdim seviyorum anne seni çok seviuor diyorum sıpa ; tamam anne ayabaya binde didelim" demez mi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlılar çok. Bir de şimdi herşeyi konuşunca ayrı bal oluyorlar. Paylaşım arttıkça aşk da artıyor:)

      Sil
  2. Oy kuzum çiykin şebeğim benim. Bu mucizelerin gün be gün büyüdüklerine şahit olmak ne kadar güzel bir duygu değil mi ? Allah bahtlarını açık etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin , canım Allah hepimizin çocuklarının şanslarını bahtlarını açık etsin..

      Sil