Balkabağım benim:)

16 Aralık 2010 Perşembe

10.ay kontrolümüz



10 Aralık Cuma, saat 17.00 deki doktor randevumuz bu sefer hiç de o kadar beklemeden gerçekleşti, inanamadık :) Haaa bi de Melda'larla karşılaştık...


8.650 kilo, 76 cm boy... Maşallah oğluşumaaaa.....

Genel muayenesi de çok güzel dedi doktorumuz. Geçen ay günde 5 gram olan kilo alımımız(hastaydık zaten) günde 14 grama çıkmış, bu da çok güzel dedi. Bir de ayakları üzerine bastırdı, ooo ne kuvvetli maşallah dedi. Ve yapabildiklerini sayın dedi. Anlattım.(RESİM 12 ARALIK)

- Kapları içiçe koyabiliyor.


- Bab-ba, an-ni, mam-ma, ab-la gibi birbiri ardına sıralı şekilde sesler çıkarıyor.


- Kurabiye kavonozu (-ki en sevdiğimiz oyuncak ve herkese şiddetle tavsiye ediyorum) içindeki şekilleri kavanozun içine atıyor, şekilleri ben kendi yerlerine yerleştiriyorum, o ordan ittiriyor, içine atıyor ve tam olmasa da şekilleri yerlerinden kavonozun içine atmaya çalışıyor.


- Ellerini açıp açıp kapatıyor.




- Elini sallar gibi aşağı yukarı indiriyor.


-Eline ne geçerse yere atıyor. Hele bir de ses çıkartıyorsa attıkları, durmadan atmaya devam ediyor.


- Bizzat kendisi Ceeee oyunu oynuyor. Yatağının içinde ayakta duruyor ve sonra eğilip birden doğruluyor ve kahkahalar atıyor.


-Kumandayı tesadüfen eline aldığı bir gün rastgele bastığında televizyonun karıncalı da olsa açıldığını keşfettiğinden beri (her ne kadar ortadan kaldırsak da) kumanda eline geçtiğinde özellikle kırmızı düğmesine basarak televizyonu açıyor. Aynı şekilde DVD'nin açma kapama düğmesini öğrendiğinden ve bastığında mavi ışık yaydığını gördüğünden beri DVD'nin düğmesi yalama olmuş durumda. En iyisi fişden çekiyoruz. Ve yine tamamen yasak olsa da prizle fiş arasındaki bağlantıyı çözmüş durumda, fişi prize takmaya çalışıyor.

- Yine benzer şekilde çorap ayak, ayak terlik bağlantısını kurmuş durumda.Terliği ve çorabı eline aldığında ayağa götürüyor, bir de terliği ters ya da düz nasıl eline geçerse bir şekilde ayağa giydirmeyi başarıyor. Maşallah oğluma...

- Fatihe bakıyor ve eğer Fatih de ona bakmıyorsa, resmen ses çıkararak sesleniyor.

- Gece uyanmalarında ağzına emzik vererek tekrar uyutmak istediğimde emziği eliyle çıkarıp yere atıyor ve memeye ulaşmak için üstümü açmaya çalışıyor(gerçi bu hareketi çok uzun zamandır emmek istediği her sefer yapıyord ama iki haftadır artık üstümü az da olsa açma hareketi de yapabiliyor, daha öncesinde sadece ağlama ve başını göğsüme dayama vardı.)

- Benden kesinlikle kimseye gitmiyor, başkalarından hemen bana gelmek istiyor. Emmek istiyorsa ya da uykusu varsa benim odadan çıkmama bile tahammül edemiyor, ağlıyor.

- - Veeee en önemlisi tay tay duruyor, 10-15 saniye. Kelimeyi de çok sevdim çok şirin, tay tay:)

(Bu gelişmelerden bazılarını aktardım tabi doktora, buraya aklıma ne geldiyse yazdım.)

Gelişimi çok iyi dedi doktorumuz. Yediği şeyleri ve yedirmem gerekenleri tekrar gözden geçirdikten sonra, 1 yaşına kadar artık acil birşey olmadıkça gelmemizin gerekmediğini, 12. ayında görüşeceğimizi söyledi doktorumuz.. Ve böylece içimiz rahat evimize döndük. Çok şükür her ay verdiğimiz idrar kültür ve tahlilimiz de temiz çıktı...



Bakalım 1,5 ay sonra (yeni kontrole kadar) daha neleri yapar hale geleceğiz, heyecanla bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Oy maşallah kuzuma, tam ısırmalık olmuş zibidi. Şirinlik muskası :)

    YanıtlaSil
  2. Sağol teyzesi, seninkilerin de aşağı kalır yanı yok yani...

    YanıtlaSil